Wednesday, August 17, 2011

SEMALAM SAYA BERBUKA SENDIRIAN.....

Assalamualaikum....

hellooooo readers...... sila jangan terkejut ye saya buat 2 entry arini..... yang entry before ni entry tertunggak.... dah lama saya nak post, tp, baru semalam bahannya cukup.... so, tu kire entry yang dah lama berkepam, tapi, xreti2 nak publish....hehhahaaaa......

Semalam sadis.... saya  berbuka sendirian saja berteman bibik makan malam..... kawan saya harus kerja sampai jam 10 malam.... si dia pula sepatutnya balik petang semalam, tapi, kene tunda sebab company driver cuti semalam.... ni sume penangan mahu cuti raya....takpe, saya redha, dugaan bulan puasa agaknya....

Jadinye, untuk ubati hati saya yang lara, saya telah membelanja diri sendiri dengan makanan yang jarang2 saya nak makan... xdelah rare mana pun.... cuma agak menakutkan harganya jika hari2 nak buat camtu....

taraaaaa.... sila pronounce taraaaa tu dengan aksi cik yang minum susu anelene tak takut langsung tulangnye patah.... nagahhahahaha.... tapi, ni bukan susu anelene la... ni air soya... berbaloi2 belinye... tengoklah, dengan hanya 2 hengget, separuh jag air saya penuh... 

ni pulak menu utama saya yang menakutkan dan mengelirukan harganya tu.... nampak x sepotong jambu batu kat celah tu... yang tu, bibik bagi saya... ahahahha, orang baik selalu untung.....

eh, sekarang siang eh??? pada yang tengah pose tu, sila kuatkan iman anda ye?? hehehhehe...jangan marah, t kene jual..... tadi saya cakap ada yang musykil kan pasal menu ni... yela, seingat saya, dalam 2 minggu lepas saya beli ni..ouh, lupa mahu bagitaw... ni NASI AYAM DARA namanya... sebab tu la ayamnye macam besar dan pelik eh??? ok, aritu saya beli harganya 6 hengget... semalam saya da siap2 keluarkan 6 hengget, dia cakap 5 hengget plak... saya agak musykil... mungkin saya harus pergi lagi minggu depan...mana tahu jadi 4 hengget pula... rezeki bulan puasa... heh...
wahhhh, my feveret... korang kalau nak bagi saya something, ni pun kira saya da seronok sangat.... dulu masa saya belum bergelar pekerja, kakak saya selalu sogok saya dengan ni bila dia pergi dating.... akibatnya, gigi saya sudah rongak sekarang.... ~ maluuuu...~ 
ouhhhhh, ini rupa dalamnya.... ok2, rilex2...jangan marah... saya saje je sakat korang.... ni penghilang stress saya.... so, semalam saya da berjaya makan 4 baris ini.... ngahahha, kurang terus stress saya.... jadi, walaupun saya berbuka puasa sendirian, dapat semua ni... terus mood saya ok.....

Sekian, selamat berpuasa, jangan nak tetiba gastrik plak nengok entry ni ye??? xbaik.... 

taking care, muwahhh.... love u all.....

No comments:

Post a Comment